2015-12-24



                 My Wonderland begins 2016

Så mycket som är på gång kommande år, så mycket att lägga bakom mig från detta år. Många händelser har passerat, stora upplevelser inträffat. Vissa har knappt märkts medans vissa satt spår för livet och jag är tacksam för båda delarna :-D

Lärt känna nya vänner, mist några. Varit på oförglömliga konserter, lärt mig att fokusera på bara mig själv först och främst och jag måste ta tilfället i akt att skryta om att jag blivit attans bra på det och det ger resultat..
Att förlora sig själv i och vara beroende utav sociala medier är förmodligen dagens i-lands problem och västvärldens största folksjukdom just nu.. Mitt penicillin bet effektivt mot detta (även om bloggen nu återupptagits). ;-)

En annan om än mer allvarlig i-lands sjukdom och i synnerhet i Europa, är den galloperande rasismen och hat mot mindre lyckligt lottade människor som kommer från (tack o lov) fallna diktaturstater. Tragiskt att se hur en del väljer att bemöta dessa i vår sjukt trygga vardag. Avsaknad utav sympati och ödmjukhet och med en stigande girighet så förtrollar det människor idag. Det finns eldsjälar som går mot strömmen och de är verkliga hjältar. Glöm inte bort att vi faktiskt i vårt egna land har minoriteter som förskjuts och missgynnas ganska kraftigt. Samerna!

Något annat bestörtande är alla terrordåd utförda i olika syften, på olika platser och utav olika grupper. En dröm vore ju att allt gick att lösa med samtal och kärlek, tänk vilken underbar värld det hade varit, sluta aldrig drömma <3

Jag har valt att skapa mig en egen sk Bucket list. En del utav innehållet håller jag bara för mig själv men under resans gång så kommer jag yppa en hel del och ganska högt upp på listan står det: Pilgrimsvandring och att cykla genom Sverige men även en 10 dagars Vipassana :-D

Under denna jul och nyårs helg har jag aktivt valt att spendera värdefull tid med mig själv för återhämtning och eftertanke, men även för att få distans till en massa annat. Nyttiga och välkomnande dagar för mig....

Kram kram på er som läser dessa rader, imorgon är en annan dag!

ciao ciao sao jao.....




2013-06-27

Att vara viktig i någons liv är stort.
Att var viktigast i sitt eget är ännu större <3
Det tar ett tag att inse det men när du väl gör det förändras en hel del...till det bättre. Oavsett bakgrund eller historia så hinner livet ifatt och lär dig detta, var då öppen och mottaglig och välkomna denna förändring eller insikt med öppna armar <3

Tiden är också viktig!
Betänk tyngden, innebörden och meningen i följande tidsbenämningar, vad betyder dessa för dig?
Egentid-Mertid-Samtid-Övertid-Framtid-Arbetstid-Vilotid-Fulltid-Halvtid-Extratid-Nutid-Dåtid-osv....

Allt har ju sin tid och tiden är dyrbar, därför är den finaste gåvan man kan ge en medmänniska just sin egen dyrbara tid <3
Det är också viktigt ;-)

Nu är det sovtid för mig, efter en mycket trevlig kväll med mina fina arbetskolleger med grill och boulespel :-)

Sov så gott och kram på er alla som läser dessa rader <3

2013-06-03


Det är nu knappt ett år tills nästa stora utmaning går utav stapeln för mig. Nämligen Copenhagen Marathon!

Ambitionen är och har alltid varit att genomföra och må så gott det bara går! Njuta och inspireras utav miljö, stämning, andra löpares stilar, klädsel, teknikprylar, personliga mål och att se hur villig man är att pressa sin kropp för att nå just dessa!

Min resa har precis börjat. Jag har några halvmaror i bagaget och med de en viss erfarenhet, men det är så mycket mer än just 21 km...... En berömd vägg lär dyka upp efter ca tre mil, gissa om jag kommer att leta efter den och se om den går att undvika :-)
Jag är förväntansfull men även väldigt envis! Har jag väl startat så krävs det mycket för att jag skall ge upp och bryta, kan kanske kallas dumdristigt, men det står jag för :-)

Jag har anammat ovanstående löparlegends träningsform.....den går ut på att springa-gå-springa-gå osv!
Idag gjorde jag så och milen gick på 57.25 inklusive 1.5 km walking!
Fördelarna är många men de primära är: snabb återhämting vilket ger ökad prestation under löpavsnitten och att skaderisken minimeras  väsentligt.... För en vecka sedan gjorde jag samma runda på 1.08 

Under den sk walkingen har jag tagit fasta på en speciell stil som mitt hjärta frekvent praktiserar....The Sexy Walk <3
Den hjälper faktiskt och avlastar hela bäcken och höftregionen och det gör att belastning och tryck minskas och det i sin tur anstränger mindre än sk vanlig powerwalk.....Tack för det Cita :-)

Exempelvis kan man lägga upp det så här.... 1,5 km löpning med 500 meters snabb promenad tills man når sin i förväg lagda rutt!
Det är värt att prova, jag lovar.....Tiden är oväsentlig men kan inspirera dig när du ser en så pass snabb förbättring, Take it easy anyway!

Ni hänger väl med den 18/5-2014?

Sleep well fina vänner <3

2013-04-26


Valborg på intåg.....
Vad gör man nuförtiden? Själv hängdes det på bunkrarna från andra världskriget ute på Ribersborg vid T-Bryggan....
Fick man den platsen en sådan kväll var man någon i Malmö Stad på den tiden, ungefär som att en hund pissar revir idag ;-)
Vi satt där tre år i rad som en samlingspunkt, en sambandscentral eller händelsernas centrum!!! En musik och glädjespridande punkt i dåtidens tonårsvardagsproblematik ;-)


Med flaskan full utav ljus och ljummen utspädd raggargrogg (hembränt och liiiiiite coca cola)! (Fy fan vilken blandning)
På den tiden var det modernt med bergssprängare som vrålade ut härlig musik, i vårt fall BOB MARLEY :-D Jag lovar, vi var MODERNA ;-)

Vi drack, pratade, dansade, grillade, sjöng för allt vad vi var värda. Alltid fanns det folk omkring oss, dansandes, bjudandes, alla flirtade med varandra,alla skrattade, de få bråk som uppstod togs alltid om hand utav alla som var omkring,farbror lag o ordning hälsade på i tid och otid men de var alltid trevliga, kanske the oldschool model hade fungerat bättre idag? Hemresan fick bli ett annat problem! Alla kom hem, alltid på den tiden....en oskriven regel och kanske tog Navy Seals efter där.....never leave a soldier ;-)

Ikväll sitter jag i soffan och tänker tillbaka, lyssnar på Bob Marley utan en raggargrogg. Undrar vad mina barn har för sig på tisdag, vilka platser samlas Sveriges framtid på? Vad lyssnar de på, dricker de, hur tar de hand om varandra, hur behandlar lagens långa arm dessa nyfikna själar?
Skall man hoppa in i skaran med studentmösseprydda körsångare och ge full hals med bålet eller är det mer up to date och stanna hemma framför tv´n ?

Oavsett så är det ju sommarens intåg som välkomnas och i sommar skall det bli kul..... eller vad säger ni?
Det blir inte roligare än vad man gör det!





2013-04-16



Årets höjdpunkt för en hel del som gillar att springa, så även för mig :-)
Höjdpunkter kommer och går, så att jag missar eller om man nu väljer att säga att jag avstår detta underbara lopp är på ett sätt ett nederlag men även en faktisk vinst! Va? Vinst i att avstå? Jo jag ser det hör och häpna så ;-)
Att sätta sig i bilen 06.00 en lördag morgon för att köra till Göteborg och hämta en nummerlapp och lite reklam nerlagt i en påse, för att sedan slå läger på Åbytravets stora parkeringsplats och varva ner, intaga energirik mat och dryck, dessutom försöka sova en timme eller två för att konstant kolla klockan så att man är i fas med matintag, toalettbesök, stretching, vätskebalans, busstransfer osv....det i sig är ett lopp att bemästra bara det ;-) Det fixar jag alla dagar i veckan men kriget mot min ischias har inte utvecklat sig enligt mina planer och därför rekapitulerar jag och hissar vit flagg för denna säsongen!

Rutinen pratar sitt språk, erfarenheten sitt! Dagsformen skojar alltid med dig och din hypokondriska  sida gör sig ständigt påmind. Din mentala status beror ju på från individ till individ, jag vet att jag klarar av att genomföra detta oavsett träning, men jag vet också om att beroende på de sista månadernas förberedelser så mår man därefter! Period!!!

Min ursäkt eller vad man nu väljer att benämna mitt avhopp med för ord, är enkel och ärlig!
De två sista månaderna har jag inte kunnat springa obehindrat, haft smärtor och med dessa har olust och försiktighet infunnit sig som ett brev på posten. Å andra sidan har så mycket mer och dessutom mycket viktigare hänt i mitt liv att avsaknaden utav Göteborgsvarvet 2013 mildras avsevärt, det kommer ju fler lopp :-)

Nästa år skall jag iofs välja Copenhagen Marathon istället.... och förmodligen testa nya parkeringsplatser, energiintagsceremonier och definitivt insamla nya reklampåsar.. Att få vara och/eller känna sig frisk inför ett sådant arrangemang/livsval är ju en klar fördel och en ytterliggare bra förutsättning till att till slut även genomföra den samma om jag så skall gå den sista milen :-)

Så vinsten jag tidigare talade om måste tillskrivas min egen fysik och ekonomi......båda kategorierna är ju Nobelpriskaraktär men förmodligen inte i min dignitet ;-) Men  min största vinst tillskrivs mig själv för min nyvunna starka tro och säkerhet på mig själv :-)
Malmömilen återstår i sommar, ett antal lååånga löppass, spinning och styrkepass, sen påbörjas förberedelserna inför mitt Cykeläventyr i Spanien <3
Loving living, living loving <3 <3 <3

2013-04-11



Börjar äntligen komma underfund med vad det egentligen är och innebär! And I´ll love it ;-)
Många råd och tips har givits, sagts och föreslagits mig de senaste åren. Alla dessa har runnit av mig som vatten på en gås eftersom jag inte varit redo och uppgiften mogen! Kort sagt, varit RÄDD för förändring!
Sedan ungefär en månad tillbaka har jag resignerat och bestämt mig för att säga ja till livet med ödmjukhet, ärlighet och öppet sinnelag. 
Jag har kommit underfund med att JAG faktiskt är underbar som jag är och definitivt viktigast i mitt liv. Jag har på kort tid lärt mig uppskatta vardagen på ett annat sätt och mer och mer våga leva i nuet! Det är inte illa för en person som valt ensamheten, alkoholen, säkra kort, falsk trygghet och konstant nej sägande! Spontaniteten är under uppbyggnad, flexibiliteten likaså, det tar lite tid men det skall gå ;-)
Att kunna känna hur livet sprudlar i kroppen en helt vanlig torsdagsmorgon i bilen på mitt jobbpass, som idag, är underbart!
Man känner sig oslagbar, fjäderlätt, obekymrad, rik på så många sätt <3. Att inse hur priviligierad jag är på så många sätt är en riktig WOW-upplevelse.
Detta sinneslag väcker ju upp andra sinnen i mitt liv, pekfingret ringer på nyfikenhetens ringklocka och dess mottagarlista är lång och har många mottagare (intressen).



Yoga och meditation är solklart med på listan över intressanta steg att ta, även Tantra lockar :-) Cykelsemestern och dess planering är också ett mantra i sig som kan ge mig härlig positiv energi, umgänget med kvinnan jag älskar (Carmencita Gallardo) och mina vänner men framför allt mina underbara ungar kommer bli en perfekt inspiration till att fortsätta älska det jag nyss upptäckt............La buena vida!

http://yogavikasha.se/      min främsta inspiratör, väl värt ett besök <3

kramen sa Micke

2013-03-28

Boktips :-)


Detta är en annorlunda bok om verklig kärlek över gränserna men även om förutfattade meningar hur fysiska begränsningar utvecklar andra sinnen! Hur man blir behandlad pga sitt utseende eller sin fysiska status, men även en berättelse hur ett liv faktiskt kan vara fantastiskt oavsett vilka förutsättningar man föds med! Fängslande historia berättad med inlevelse och enligt mig närvarande känsla.......



Detta var min första s.k självbiografi jag läste och gissa om den gjorde intryck.....
Den är skriven utifrån hans egna dagboksanteckningar men även inblandade personers reflektioner på samma upplevelser!
Riktigt medryckande och  stark sträckläsningsvarning är härmed utfärdad! Livet som firad rockstjärna må vara hippt och cool ibland men om det är som Nikki Sixxs beskriver i denna bok så håller jag mig oavkortat till sjungandet i duschen ;-)..... Läs gärna Mötley Crües, The Dirt efter så får ni även gruppens syn på situationen!



Många killars No1 objekt berättar här hur glamoröst det är i porrbranschen och hur det verkligen fungerar! En stark barndomsberättelse om en kvinna som helt enkelt försökte leva, överleva och gå vidare! Detta är en bok som författaren till trots INTE innehåller en massa snusk (så ni som söker sådant, fortsätt leta) utan den beskriver ett far och dotter förhållande som nog tyvärr inte är ovanligt i denna s.k moderna värld. Mycket bra berättad livshistoria som faktiskt ger en annan bild utav (åtminstone) Jenna Jameson men nog omfattar även en hel del andra sk Porrstjärnor! Sträckläsningsvarning utfärdad även här !!


Efter att ha läst Ozzy Osbournes Jag är Ozzy, och nu påbörjade White Lines av och med den notoriske sångaren i Motörhead, hägrar denna verklighetsbaserade  bok för mig!
Kan någon "vanlig" människa i sin vildaste fantasi föreställa sig denna persons liv?
Skall bli spännande att läsa både om honom men även om Hells Angels i sig :-) 
Hells Angels som är hela Åkarps granne. En granne man nästintill aldrig märker......

Tack för mig för ikväll och ha nu en så trevlig påsk det nu bara går :-)